livingcaringmyself

Underbara Moder Jord!

Jag har alltid varit väldigt fascinerad av naturen. Men de senaste åren så har jag liksom inte njutit av naturen som förr. Det är som att man vet att den finns där, man nästan tar den för givet. Och när man dessutom åker på utmattningssyndrom så är det enda man kan fokusera på är att ta sig igenom dag för dag, timme för timme. När det egentligen skulle vara tvärtom, det är då man behöver vara ute i naturen ännu mer! Det är läkande att strosa runt i skogen, att känna den fuktiga, varma el torra o kalla luften in genom näsan och ut genom munnen. Att verkligen KÄNNA IN naturen! Många gånger önskar jag att jag bodde i skogen. Att bara kunna gå ut genom ytterdörren o hamna rakt i den grönskande skogen. Vi bor i stan, ett väldigt fint område och så. O visst, går man ut så är man ju ute. MEN det är inte den härliga skogsluften som fyller mina lungor, det är inte fåglarnas kvitter man hör, det är inte lugnet och att det enda man hör är ens andetag. Jag vill kunna blunda och det ska vara lugnt och tyst. Att de enda ljuden man hör är de som hör naturen till <3

Jag är en hsp (high sensetive person) och jag blir väldigt snabbt trött utav många intryck och mycket ljud. Jag känner in allt o alla extremt mycket. Bara jag går in i ett rum så känner jag det människorna där inne känner, jag känner av stämningen mm. Jag har inte riktigt hittat ett sätt att filtrera det. Att stänga av o gå in i mig själv. Men när jag är ute i naturen, i skogen och lugnet, då får jag återhämtning. Det är därför jag tror att jag älskar den tält semester vi (familjen) gör varje år. Då har vi åkt till något lugnare ställe där vi tältat i ca 10-14 dagar. Nu har vi ett väääldigt stort tält o en del bekvämligheter så som liten kyl, värmare och tjocka luftmadrasser. Men det är ett måste för att min kropp ska klara av det. Men när vi är där då sover jag så himla bra, hela familjer sover mycket bättre. Det är ju som att ligga utomhus. Man andas verkligen in frisk luft dygnet runt! Och det viktiga för mig är att vi bor lite avskilt där det ändå kan va tyst o lugnt. Jag tar mig hellre iväg till fart o fläng än att bo i det. Därför bor vi alltid på platser utan el. Då kan man välja mer vart man vill tälta och det är mycket mer space mellan tälten. Om man väljer rätt camping vill säga 😉

Men, detta är något vi gör en gång om året. Jag skulle vilja ha möjligheten att komma ut i naturen mycket oftare, det finns olika anledningar till att det, för vår familj, är bättre att bo i lägenhet (bla min sjukdom) och jag försöker hitta möjligheter där jag kan uppnå det lugn och den harmoni jag känner när jag tex är i skogen. Bla genom att meditera! Men jag har så sjukt svårt att komma till ro o fokusera vid minsta ljud. Grannarna ovanför, deras barn hoppar o springer så det på riktigt låter som att de ska komma genom taket. De hoppar hopprep inne bla. Ibland går det inte ens att prata i tele för den man pratar med knappt hör en. Så galet när det inte ens är i samma lägenhet. Och så här är det från ca kl 5.30-6 på morgonen fram till ca kl 22 på kvällen. Kan va till kl 00 på helgerna.  Och att då i detta försöka att meditera. Det är INTE lätt. Jag försöker att inte irritera mig på detta. Men det påverkar mig, som behöver lugn, så otroligt mycket! Många gånger önskar jag att vi bodde i ett hus i skogen vid vattnet. Inte sådär så man bor mitt i ingenstans, men ändå med skogen runt knuten. Tänk o ha en stuga man kan åka till på helgerna! Drömmen!!

Förra veckan när vi va till fjällen va det magisk natur där. Jag kunde inte titta mig mätt på den! Tog massor utav foton. Stod där uppe på berget men bästa utsikten och bara andades. Tack Moder Jord <3 Vilka färger, kontraster, skådespeleri på himlen!

Här kommer lite bilder från Vemdalen. Ni som följer mig på INSTA gram har redan sett dom. Men de är så vackra så jag vill dela dom här också <3

 

 

 

 

 

 

Detta är verkligen en av mina favorit bilder, så mäktig på något sätt!

 

Det är nåt knas med min dator och webbläsare och så. Men när mannen ( ja, det är han som får sköta sånt) hunnit fixa med det hoppas jag på att få ett mer flow på inläggen. Som det är nu tar det galet lång tid med inlägg, bilder mm.

 

TACK fina du för att du orkade läsa så här långt!<3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats